Flikulle SM-mitali kolmen vuoden tauon jälkeen

15.5.2017

Jyväskylässä järjestetyt kahdeksan eri voimistelulajin yhteiset suomenmestaruuskilpailut huipentuivat sunnuntaina TeamGym -kilpailuihin. Flikun joukkue Celeda palasi junioreiden kilpailusta kotiin tavoitteidensa mukaisesti pronssimitalit kaulassaan.

Celeda osallistui nyt ensimmäisen kerran SM-kilpailuihin ja nousi heti palkintosijoille. Kilpailu kolmannesta sijasta oli kova, mutta Celeda nousi lopulta kahden muun joukkueen ohi pronssimitaleille. Sekä voimistelijat että valmentajat iloitsivat silmin nähden saavutuksestaan.

 

- Kyllähän siinä silmät kostui melkein koko porukalla. Oli upeaa että tytöt onnistuivat näin hienosti kauden pääkilpailussa, iloitsi yksi joukkueen valmentajista, Eveliina Tammisto.

 

Eveliinan osalta mitalijuhlat jäivät kuitenkin kilpailupaikalla hieman kesken, sillä hänen päivänsä jatkui aikuisten kilpailulla. Eveliina kilpailee Helsingfors Gymnastikklubbin riveissä TeamGymin naisten sarjassa. HGK:n joukkue sijoittui aikuisten kilpailussa niin ikään kolmanneksi. Naisten sarjan voitti Tampereen Voimistelijoiden edustusjoukkue ja hopeaa nappasi viime vuonna junioreissa kilpaillut Joensuun Katajan Shellies.

 

Junioreiden SM-pronssi toi Celedalle ja sen valmentajille uutta virtaa harjoitteluun ja vei joukkuetta askelta lähemmäs seuraavia tavoitteita: junioreiden pohjoismaiden mestaruuskilpailujen edustuspaikkaa.

 

- Vielä täytyy tehdä töitä sen eteen että saamme JPM-katsastuskilpailuihin entistä varmemmat ja puhtaammat suoritukset, Eveliina kertoo. 

 

JPM-kilpailut käydään Suomessa, Joensuussa huhtikuussa 2018. Sitä ennen joukkue hakee uutta oppia kansainvälisiltä kentiltä: Celeda osallistuu heinäkuussa Euroopan voimisteluliiton UEG:n järjestämälle harjoitusleirille Italiassa. Mukaan lähtee Flikun valmentajista myös Eveliina ja Tiina Pihkanen.

 

- Leirillä on upeat puitteet sekä voimistelijoille että meille valmentajille. Pääsemme treenaamaan kansainvälisessä ympäristössä huippuvalmentajien johdolla, Eveliina kiittelee.

 

Eveliinan joukkue HGK lunasti itselleen paikan aikuisten PM-kilpailuihin ensi marraskuulle. Kilpailut pidetään Ruotsissa, ja Suomea naisten kilpailussa edustaa HGK:n lisäksi myös Tampereen Voimistelijoiden edustusjoukkue.

 

Tulokset

TeamGym SM 14.5.2017

Tytöt

 

1. Elecstreme, Espoon Telinetaiturit (Espoo), yht. 48,000

2. Delizia, Viipurin Reipas (Lahti), yht. 46,750

3. Celeda, Fliku-82 (Helsinki), yht. 42,200

 

Naiset

Edustus, Tampereen Voimistelijat (Tampere), yht. 49,632

Shellies, Joensuun Kataja (Joensuu), yht. 47,283

Helsingfors Gymnastikklubb (Helsinki), yht. 46,933

 

Kaikki tulokset: http://voimistelu.kisapalvelu.fi/voimistelun_sm_kilpailut_2017/index.web?pg=discs&disc=3

 

Lisää tunnelmia Celedan ja HGK:n Instagram-tileillä! @tgceleda @hgkeliten