Kaksi tuoretta ammattivalmentajaa!

8.12.2017
Sini Mantila ja Minna Rantalankila valmistuivat Vierumäeltä Valmentajan ammattitutkintoon.

Kulunut vuosi on ollut tiivistä opiskelua, uusien käytäntöjen luomista ja omaksumista sekä vanhojen viilausta kun pitkän linjan flikulaiset, seuran omat kasvatit Sini ja Minna suorittivat Vierumäen Urheiluopiston ja Suomen Voimisteluliiton yhdessä organisoiman valmentajan ammattitutkintoon ja oman lajin lajitutkintoon (taso 3) valmistavan koulutuksen.

"Aiemmin olen suorittanut liikunnanohjauksen perustutkinnon, jossa erikoistuin lasten- ja nuorten liikuntaan sekä valmennusoppiin, joten tämä tutkintokokonaisuus oli nyt luonnollinen jatkumo omaan koulutuspolkuuni valmentajana". Kertoo Sini mietteistään koulutukseen hakeutumisesta.

Minna puolestaan pohtii että, "tutkintoon hakeminen oli luontevaa, sillä on upeaa kun voi rehellisesti sanoa rakastavansa työtään ja toimivansa ammattivalmentajana. On hienoa, kun oma harrastus on poikinut näin pitkälle ja rakkaasta lajista on saanut itselleen ammatin"

On hienoa saada vahvistettua osaamista Flikun voimistelijoiden käyttöön, ja tueksi koko seuran toiminnalle. Ihan turhia tyttöjä he eivät olekaan, sillä näiden oppien kautta onkin syntynyt monia maajoukkuerinkeihin kuuluvia voimistelijoita ja jopa suomen mestareita Flikuun.

"Kun 9-vuotiaana aloitin voimistelun Flikun Merihevoset- ryhmässä, en arvannut, mille polulle astuin, melko nopeasti etenin mukaan kilpatoimintaan ja juuri sillä samalla polulla ollaan edelleen. Jo silloin laadukkaasti toteutettu juniorityö seurassa ja omien valmentajien esimerkki synnytti itsessä niin valtavan lajirakkauden, että sitä samaa tunnetta haluan omalla toiminnallani välittää eteenpäin ja jatkaa seuran perinnettä laadukkaan juniori toiminnan parissa. Mikään ei ollut niin mahtavaa, kuin seuran vermeissä kulkeminen ja voimisteluperheeseen kuuluminen" , summaa Sini filosofiaansa lasten valmentajana.

Minna yhtyy näihin mietteisiin ja lisää vielä, että "on mahtavaa kun tuntien uurastus palkitaan uusilla liikkeillä ja onnistumisilla, voimistelijan riemu on jotain niin upeaa, etten voi kuvitella mistä muusta työstä saisi vastaavan onnistumisentunteen".

 

Seura onnittelee valmistuneita!