Erityisohjeet

Osallistuaksesi Flikun toimintaan sinun tulee noudattaa näitä erityisohjeita!

Tutustu huolella Flikun turvaohjeisiin ja noudata ohjeita taataksesi mahdollisimman turvallisen harjoitusympäristön itsellesi ja harjoituskavereille!

 1. Pidä hyvää huolta itsestäsi ja huolehdi turvaväleistä ja yleisestä hygieniasta omassa arjessasi voimisteluharrastuksen ulkopuolella. Omalla toiminnallasi pidät huolta myös muista.
 2. Et osallistu toimintaan sairaana, tai jos olosi on normaalista poikkeava tai mikäli perheessä on flunssaa tai olet altistunut koronavirukselle.
 3. Jos matkustat tai osallistut suuriin yleisötapahtumiin, harkitset omaehtoista karanteenia kunnes tiedät olevasi oireeton, seuraa myös ulkoministeriön matkustustiedotuksia (www.um.fi).
 4. Käytät vain omaa juomapulloa, peset kädet ennen ja jälkeen harjoituksien, yskit vain hihaasi ja pidät mahdollisimman isoa turvaväliä harjoituskavereihin.
 5. Harjoituksissa ohjaajamme huolehtii turvavälien mahdollisimman hyvästä säilymisestä, ja emme esimerkiksi tee paritehtäviä. 
 6. Kasvomaskin käyttö harjoituksissa tai niihin siirtyessä esim aulatiloissa on sallittua ja suositeltavaa.
 7. Seura on rajoittanut ryhmäkokoja syyskaudelle 2020, ryhmiin ei oteta ylimääräisiä voimistelijoita, eikä mukaan voi tulla ilman ilmoittautumista. Seuralla on oltava jatkuvasti tieto siitä, keitä harjoitustiloissa on tai on ollut milloinkin paikalla.
 8. Vuosaaren Urheilutalolla harjoitushalli on jaettu sermillä kolmeen erilliseen harjoitustilaan kontaktien välttämiseksi. Voimistelijat saapuvat harjoituksiin harjoitusvarusteissa suoraan omaan harjoitustilaan ( Sali 1, Sali 2 tai Sali 3).Tutustu Vuosaaren toiminnan erillisiin kulkuohjeisiin alempana!
 9. Liikuntamyllyssä Kaikki ryhmät kulkevat voimistelusaliin VAIN parkkipaikan kautta joko lastauslaiturilta tai kirpputorin ovesta, sivun alimmaisena on tiedosto josta löydät oman ryhmäsi kulkuajat ja paikat. Kilparyhmien osalta ohjeistukseen ei tullut muutosta, vaan kilpavoimistelijat kulkevat joka päivä B-rapun ovesta. Harjoituksiin ei siis saavuta aulan kautta.
  • Pyydämme huomioimaan, että voimistelija tulee harjoituksiin mahdollisimman vähällä tavaramäärällä ja harjoitteluvalmiina koska voimistelusalissa on vain muutama naulakko. Lisäksi matot ja telineet täytyy pitää vapaana kurasta ja liasta. Mukaan yksi reppu, johon saa laitettua kaikki ulkovarusteet ja kengät saliin saapuessa.
  • Harjoituksista tulee poistua ripeästi, eli olettehan ajoissa hakemassa lastanne harjoituksista. 
 10. Flikulaiset eivät käytä pukuhuoneita (suositus kontaktien välttämiseksi), vaan harjoituksiin saavutaan oikea varustus päällä ja hallitiloista poistutaan ripeästi oman vuoron loputtua.
 11. Virukseen sairastuneelle tai altistuneelle (karanteeni-tilanne) ei hyvitetä väliin jääneitä harjoituskertoja.
 12. Mikäli seura joutuu keskeyttämään harjoitustoiminnan, kausi jatkuu normaalisti loppuun heti kun se on jälleen mahdollista.  Harjoitusaikoja muutetaan vain, mikäli seurasta riippumattomista syistä alkuperäistä harjoitusaikaa ei pystytä toteuttamaan. Tauon aikana kaikille seuran jäsenille tarjotaan harjoittelumahdollisuuksia vähintään 1x viikossa vallitsevan tilanteen ehdoilla, esimerkiksi ZOOM- yhteyden avulla omaa ikätasoa vastaavissa ryhmissä. Kilparyhmien toiminta jatkuu etäharjoitteluna valmentajan ohjeiden mukaisesti. Seuran tärkein tehtävä on liikuttaa alueemme lapsia - ja nuoria myös poikkeusoloista huolimatta!