Erityisohjeet

Osallistuaksesi Flikun toimintaan sinun tulee noudattaa näitä erityisohjeita!

Tutustu huolella Flikun turvaohjeisiin ja noudata ohjeita taataksesi mahdollisimman turvallisen harjoitusympäristön itsellesi ja harjoituskavereille!

 1. Pidä hyvää huolta itsestäsi ja huolehdi turvaväleistä ja yleisestä hygieniasta omassa arjessasi voimisteluharrastuksen ulkopuolella. Omalla toiminnallasi pidät huolta myös muista.
 2. Et osallistu toimintaan sairaana, tai jos olosi on normaalista poikkeava tai mikäli perheessä on flunssaa tai olet altistunut koronavirukselle.
 3. Jos matkustat tai osallistut suuriin yleisötapahtumiin, harkitset omaehtoista karanteenia kunnes tiedät olevasi oireeton, seuraa myös ulkoministeriön matkustustiedotuksia (www.um.fi).
 4. Käytät vain omaa juomapulloa, peset kädet ennen ja jälkeen harjoituksien, yskit vain hihaasi ja pidät mahdollisimman isoa turvaväliä harjoituskavereihin.
 5. Yli 12 vuotiaat käyttävät kasvomaskia mahdollisimman paljon, ainoastaa vaativimmissa suorituksissa maskin voi riisua. Aikuiset käyttävät kasvomaskia aina tuodessaan lasta harjoituksiin.
 6. Harjoituksissa ohjaajamme huolehtii turvavälien mahdollisimman hyvästä säilymisestä, ja emme esimerkiksi tee paritehtäviä tai leiki sellaisia leikkejä joissa tulee fyysistä kosketusta toiseen harjoittelijaan.
 7. Seura on rajoittanut ryhmäkokoja, ryhmiin ei oteta ylimääräisiä voimistelijoita, eikä mukaan voi tulla ilman ilmoittautumista. Seuralla on oltava jatkuvasti tieto siitä, keitä harjoitustiloissa on tai on ollut milloinkin paikalla.
 8. Vuosaaren Urheilutalolla harjoitushalli on jaettu sermillä kolmeen erilliseen harjoitustilaan kontaktien välttämiseksi. Voimistelijat saapuvat harjoituksiin harjoitusvarusteissa ryhmälle määritellyllä tavalla.
 9. Liikuntamyllyssä alle 8-vuotiaiden ryhmät valmentaja hakee hallin aulasta, yli 8-vuotiaiden ryhmät kulkevat parkkipaikan kautta B-rapun ovesta (kirpputori).

 • Pyydämme huomioimaan, että voimistelija tulee harjoituksiin mahdollisimman vähällä tavaramäärällä ja harjoitteluvalmiina koska voimistelusalissa on vain muutama naulakko. Lisäksi matot ja telineet täytyy pitää vapaana kurasta ja liasta. Mukaan yksi reppu, johon saa laitettua kaikki ulkovarusteet ja kengät saliin saapuessa. Vanhemmat EIVÄT tule halliin sisälle missään tilanteissa.


 1. Flikulaiset eivät käytä pukuhuoneita (suositus kontaktien välttämiseksi), vaan harjoituksiin saavutaan oikea varustus päällä ja hallitiloista poistutaan ripeästi oman vuoron loputtua.
 2. Virukseen sairastuneelle tai altistuneelle (karanteeni-tilanne) ei hyvitetä väliin jääneitä harjoituskertoja.
 3. Mikäli seura joutuu keskeyttämään harjoitustoiminnan, kausi jatkuu normaalisti loppuun heti kun se on jälleen mahdollista.  Harjoitusaikoja muutetaan vain, mikäli seurasta riippumattomista syistä alkuperäistä harjoitusaikaa ei pystytä toteuttamaan. Tauon aikana kaikille seuran jäsenille tarjotaan harjoittelumahdollisuuksia vähintään 1x viikossa vallitsevan tilanteen ehdoilla, esimerkiksi ZOOM- yhteyden avulla omaa ikätasoa vastaavissa ryhmissä. Kilparyhmien toiminta jatkuu etäharjoitteluna valmentajan ohjeiden mukaisesti. Seuran tärkein tehtävä on liikuttaa alueemme lapsia - ja nuoria myös poikkeusoloista huolimatta!