Kilpatoiminta

Flikun kilpatoiminnassa on mukana n. 140 lasta ja nuorta telinevoimistelun, trampoliinivoimistelun ja TeamGymin ryhmissä. Kilparyhmiin pyritään erillisten testien, tai valmentajan suosituksen perusteella. Telinevoimistelun esikilparyhmiin valitaan pääsääntöisesti 5-6 -vuotiaita voimistelijoita, TeamGymissä ja trampoliinivoimistelussa 7-8 -vuotiaita. Myös myöhemmin on mahdollista päästä mukaan, mikäli aiempaa urheilutaustaa, tai lahjakkuutta ja intoa voimisteluun löytyy. 

Lapsi oppii ilon ja onnistumisen kautta, ja sitä ajatusta pidämme Flikussa yllä myös kilparyhmissä. On tärkeää, että lapset viihtyvät harjoituksissa ja nauttivat tekemisestä, jotta into lajia ja harjoittelua kohtaan kantaa mahdollisimman pitkälle. Harjoittelu kilparyhmissä on tästä huolimatta tavoitteellista, ja harjoitteluun sekä hiljalleen nouseviin harjoitusmääriin tulee sitoutua alusta alkaen. Kilparyhmien toimintaan kuuluu oleellisesti myös leirit ja kilpailutapahtumat. Ensimmäiset harjoitteluvuodet keskitytään perusominaisuuksien kehittämiseen, sekä osallistutaan leikkimielisiin kilpailutapahtumiin, sekä erilaisiin esityksiin.

Pitkäjänteisen harjoittelun seurauksena korkealle kehittyneet fyysiset ominaisuudet, kuten kehonhallinta, voima ja liikkuvuus, sekä kurinalaisuus, oman kehon tuntemus ja omatoimisuus antavat hyvän pohjan ja eväitä tulevaisuuteen. Voimistelijoista kasvaa monipuolisia, vahvoja ja itsenäisiä nuoria urheilijoita.

Valmentajamme ovat suorittaneet laajasti erilaisia koulutuksia liikunnanohjauksen perustutkinnosta aina valmentajan ammattitutkintoon saakka, sekä tietysti Voimisteluliiton tarjoamia laji- ja tuomarikoulutuksia tasoilla I-III. Kokeneimmilla valmentajillamme on takana yli 20 vuotta valmennuskokemusta, sekä tietysti oma kilpatausta.

Lisätietoja kilparyhmistä voit kysyä toiminnanjohtajalta osoitteesta: 

toiminnanjohtaja@fliku.fi