Kilpatoiminta

Flikun kilpatoiminnassa on mukana n.140 lasta- ja nuorta Telinevoimistelun, Trampoliinivoimistelun ja TeamGymin ryhmissä. 

Kilparyhmiin pyritään erillisten testien, tai valmentajan suosituksen perusteella. Telinevoimistelun esikilparyhmiin valitaan pääsääntöisesti 5-6 vuotiaita voimistelijoita, TeamGymissä ja trampoliinivoimistelussa 7-8 vuotiaita. Myös myöhemmin on mahdollista päästä mukaan, mikäli aiempaa urheilutaustaa, tai lahjakkuutta ja intoa voimisteluun löytyy. 

Lapsi oppii ilon ja onnistumisen kautta, ja sitä ajatusta pidämme Flikussa yllä myös kilparyhmissä. On tärkeää, että lapset viihtyvät harjoituksissa ja nauttivat tekemisestä, jotta into lajia ja harjoittelua kohtaan kantaa mahdollisimman pitkälle. Harjoittelu kilparyhmissä on tästä huolimatta tavoitteellista, ja harjoitteluun sekä hiljalleen nouseviin harjoitusmääriin tulee sitoutua alusta alkaen. Kilparyhmien toimintaan kuuluu oleellisesti myös leirit ja kilpailutapahtumat. Ensimmäiset harjoitteluvuodet keskitytään perusominaisuuksien kehittämiseen, sekä osallistutaan leikkimielisiin kilpailutapahtumiin, sekä erilaisiin esityksiin.

Pitkäjänteisen harjoittelun seurauksena korkealle kehittyneet fyysiset ominaisuudet, kuten kehonhallinta, voima ja liikkuvuus, sekä kurinalaisuus, oman kehon tuntemus ja omatoimisuus antavat hyvän pohjan ja eväitä tulevaisuuteen. Voimistelijoista kasvaa monipuolisia, vahvoja ja itsenäisiä nuoria urheilijoita.

Monet valmentajamme ovat suorittaneet paljon erilaisia koulutuksia liikunnanohjauksen perustutkinnosta aina valmentajan ammattitutkintoon saakka, sekä tietysti Voimisteluliiton tarjoamia laji- ja tuomarikoulutuksia tasoilla I-III. Kokeneimmilla valmentajillamme on takana yli 20-vuoden valmentajakokemus, sekä tietysti oma kilpatausta. Joukostamme löydät entisiä Suomen Mestareita sekä maajoukkuevalmennuksiin kuuluneita voimistelijoita, joille rakkaudesta lajia kohtaan on muodostunut ammatti. 

Telinevoimistelun valmennustiimi
Terhi Nyberg, Sini Mantila, Pia Hakala, Mine Sofuoglu, Laura Kaipanen, Jasmin Mantila, Kaisa Parviainen, Mira Lento, Erika Nykänen, Lotta Nykänen

TeamGymin valmennustiimi
Minna Rantalankila, Kaisa Risu, Eveliina Tammisto, Tiina Pihkanen, Marianne Berg, Jenna Therman, Sara Verho, Elina Vauhkonen, Tanja Vatka

Trampoliinivoimistelun valmennustiini
Vilma Sironen, Henna Aaltonen

 

Lisätietoja kilparyhmistä voit kysyä toiminnanjohtajalta osoitteesta: toiminnanjohtaja@fliku.fi