Kilparyhmäläisen kustannukset

Kaudet

Kilparyhmäläisillä on vuodessa kaksi kautta:

  • Kevätkausi (tammikuu-kesäkuu)
  • Syyskausi (elokuu-joulukuu)

Kaudet ovat ryhmän tavoitteiden mukaisesti 20-26 viikon mittaisia.

Harjoitteluun sitoudutaan koko kaudeksi kerrallaan, eikä kesken kauden lopettaminen ja harjoitusmaksujen mitätöiminen/hyvittäminen ole mahdollista. Harjoitusmaksut maksetaan 1-4 erässä.

Harjoitusmaksut 

Harjoitusmaksu määräytyy viikoittaisten harjoitustuntien perusteella. Valmentaja määrittelee ryhmälle sopivan hajoituskauden pituuden jonka perusteella lasku muodostuu.Harjoitusmaksu sisältää harjoitusvuorot ja  valmennuksen harjoituksissa, leireillä ja kilpailuissa.*Hinnat voimassa 1.6.2017 alkaen:

5h/vko= 24€/vko

6h/vko= 25€/vko

7h/vko= 26€/vko

8h/vko= 27€/vko

9h/vko= 28€/vko

..jne.

Sairasloma

Ensimmäisen sairaslomakuukauden ajalta ei hyvitetä harjoitusmaksua. Mikäli sairasloma jatkuu, seuraavien kuukausien ajalta hyvitetään 50% harjoitusmaksusta. Mikäli voimistelija osallistuu ryhmän toimintaan, harjoitusmaksua ei hyvitetä.

Kilpailu- ja leirimaksut

Seura laskuttaa kisoihin osallistuvilta voimistelijoilta kunkin kisan osalta kisamaksun. Seuran laskuttaman kilpailumaksun suuruus vaihtelee lajeitttain.

Keväällä 2018 maksut ovat: NTV 40€/kisa, TRA 40€/kisa, TG 30€/kisa.

Kilpailumaksu kattaa voimistelijan osallistumismaksun kilpailuihin sekä muut kilpailemisesta aiheutuvat kausimaksun ulkopuoliset kulut, kuten tuomareiden palkkiot ja matkakustannukset. Kilpailuiden valmennusmaksu sisältyy kausimaksuun, jonka vuoksi kisaviikonloppuina ei järjestetä lukujärjestyksen mukaisia harjoituksia. 

Leirien osalta voimistelijoilta laskutetaan kaikki kausimaksun ulkopuoliset kulut joita ovat leirin osallistumismaksu,matka- ja majoituskustannukset sekä valmentajien päivärahat.

Edustusvaatteet

Kilpailuihin osallistuvan voimistelijan tulee käyttää kulloinkin voimassa olevaa seuran edustusasua:

  • Seuran kisapuku
  • Tuulipuku
  • Valkoiset nilkkasukat

Lisenssi

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Tältä sivulta löydät lajikohtaiset ohjeet lisenssin hankintaan.

Lisenssikausi on vuosittain 1.9-31.8. Eli lisenssi hankitaan kerran vuodessa.

Lisenssejä on kahta erilaista, vakuutuksella tai ilman vakuutusta. Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältämä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä. Jos ottaa vakuutuksettoman lisenssin, on itse vastuussa vakuutuksen kattavuudesta.

Harrasteryhmien voimistelijoille Voimisteluliiton kautta hankittava Jumppaturva -vakuutus ei kelpaa lisenssin kanssa. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Minkälainen lisenssi? 

Tutustu huolella kilpalisenssien tuoteselosteeseen:

Kilpalisenssien tuoteseloste

Lisätietoja Lisensseistä löydät Voimisteluliiton sivuilta.

Lisenssi ostetaan jäsenrekisteriohjelman kautta kohdassa "Lisenssien osto"

STARA-Tapahtuma

Asemakilpailuihin osallistuvalle voimistelijalle riittää pelkkä STARA-lisenssi. Varsinaista kilpailulisenssiä ei tarvitse ostaa. Jos voimistelija osallistuu lisenssikauden aikana myös varsinaisiin kilpailuihin, hänen tulee hankkia suoraan lajikohtainen kilpailulisenssi. Valmentaja osaa ohjeistaa oikean lisenssin valintaan.

Varainhankinta

Ryhmät voivat harjoittaa varainhankintaa kulujen kattamiseksi. Varainhankinnasta vastaavat vanhemmat itse. Seura ei järjestä varainhankintaa kilpailu- leiri tai kausimaksuja varten.