NTV Kilparyhmäläisenä Flikussa

Jipii! Tervetuloa kilparyhmään - tutustu käytäntöihin!

KUINKA PÄÄSTÄ MUKAAN KILPAPOLULLE ?

Mikäli harjoittelu tavoitteellisessa ryhmässä kiinnostaa, ole rohkeasti yhteydessä valmennuspäällikköömme, niin mietitään sinulle sopiva polku Flikulaisena. 

Sähköposti: valmennus@fliku.fi


HARJOITTELUUN LIITTYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ

Tiedotus

Ryhmän vastuuvalmentaja vastaa ryhmän tiedotuksesta, vanhempainilloista ja vanhempainvarttien pitämisestä ryhmälle. Kysy rohkeasti mieltäsi askarruttavista asioita tai pyydä lisätietoja epäselvissä tilanteissa omalta valmentajalta tai valmennuspäälliköltä (telinevoimistelu@fliku.fi).

Huoltajat merkkaavat lapsen poissaolot MyClubiin mahdollisimman hyvissä ajoin. Harjoitteluun tulee sitoutua ja turhia poissaoloja välttää.

Varusteet harjoituksissa

Harjoituksissa käytetään voimistelupukua ja tarvittaessa shortseja. Lisäksi kilpavoimistelijalta tulee löytyä treenirepusta lämsät, remmit, nilkkapainot, kuminauhoja ja hyppynaru. Oma valmentaja ohjeistaa hankittavista välineistä tarkemmin. 

Ryhmät tilaavat usein kausittain yhteiset ryhmäpuvut harjoittelua varten.

Ryhmän tapahtumat

Valmentaja kirjaa kaikki ryhmän tapahtumat, kuten harjoitukset, leirit ja kilpailut MyClubiin johon huoltajat käyvät merkkaamassa lapsen joko IN tai OUT.


KOSKA ALOITAN KILPAILEMISEN?

Telinevoimistelussa ensimmäisiin virallisiin kilpailuihin voi osallistua sen vuoden syksynä kun täyttää 7- vuotta, eli samana vuonna jolloin aloitetaan koulu.

Ennen kilpailuihin osallistumista on pitänyt osallistua vähintään yhden kerran Stara- tapahtumaan, sekä suorittaa merkkisuorituksia. Merkkisuorituksia suoritetaan harjoituksissa tai erillisissä merkkisuoritus tapahtumissa. Näistä tarkemmat tiedot tulevat aina ryhmän omalta päävalmentajalta.

Päätökset kilpailuihin osallistumisesta ja kilpailuluokasta tekee aina ryhmän valmentaja. Stara- ja merkkisuoritusten lisäksi kilpailu-uran voi aloittaa vasta kun kaikki tarvittavat kilpailuliikkeet osataan suorittaa puhtaasti. 

LISENSSI

Jokaisella kilpailevalla kilparyhmäläisellä tulee olla voimassaoleva lisenssi. Lisenssikausi on 1.9-31.8 välinen aika, eli lisenssi hankitaan kerran vuodessa.

  • Kilparyhmissä harjoittelevat on vakuutettu joko kilpailulisenssin kautta ( vakuutuksellinen kilpalisenssi) tai omalla henkilökohtaisella tapaturmavakuutuksella joka kattaa kilpaurheilussa, ja nimenomaan omassa lajissa tapahtuneet tapaturmat.


Lisenssin ostaminen

Lisenssi ostetaan Voimisteluliiton hallinnoimasta Hoika- jäsenrekisteriohjelmasta. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia Hoikaan, teidän täytyy luoda ne lisenssin hankintaa varten. Luottehan tunnukset vain kerran, ja jatkossa kirjaudutte sisään ettekä tee uutta rekisteröitymistä.

Kirjautumisen jälkeen valitse vasemman puoleisesta valikosta "lisenssien osto" ja suorita osto ohjelman antamien ohjeiden mukaisesti, valitsemalla aluksi lisenssin tyypin eli "urheilija".

Kaikki NTV kilpavoimistelijat B.luokasta eteenpäin ostavat Kilpa A-lisenssin.

KILPAILUIHIN OSALLISTUMINEN & KUSTANNUKSET

Kilpailut ja leirit laskutetaan toteutuneiden kustannusten perusteella. Maksu koostuu järjestävän tahon laskuttamasta osallistumismaksusta ja osallistujien kesken jaettavista muista kustannuksista, kuten valmentajien osallistumismaksuista tai tuomarikustannuksista. Tästä johtuen esimerkiksi kilpailutapahtumat voivat olla eri hintaisia keskenään.

Valmennusmaksu (kuukausimaksu) ei sisällä kilpailemisen kustannuksia, mutta kilpailuiden vuoksi väliin jääneet harjoitukset huomioidaan tapahtumalaskutuksessa.

Perheet huolehtivat ilmoittautumisen tekemisestä seuran MyClub järjestelmään määräaikaan mennessä valmentajan antaman ohjeistuksen mukaisesti.

Seura ilmoittaa osallistujat kootusti kilpailuiden järjestäjälle. Perheet eivät voi olla itsenäisesti yhteydessä järjestävään tahoon, vaan kaikki yhteydenpito tulee hoitaa oman seuran kautta.

Kilpailutapahtumaan osallistuminen voidaan peruuttaa vain virallisella lääkärintodistuksella, jonka seura toimittaa tapahtuman järjestäjälle.

MISSÄ ASUSSA KILPAILEN?

Kilpailuissa voimistelija edustaa aina seuraa, joten hänellä tulee olla seuran virallinen edustusasu ja kilpailupuku.

Verryttelyssä

Oheisesta linkistä seuratuote kauppaan:

https://www.teamplace.eu/fliku/

Edustusasu verkkokaupasta:

-Valkoinen Glow Polar takki seuran logolla

-Mustat legginsit seuran logolla

Valkoiset nilkkasukat ja narureppu omia tavaroita kuten juomapulloa ja lämsäpussia varten.

Kilpaillessa

Kilpailupuku, jonka alta eivät näy alusvaatteet. Puvun alle on syytä pukeutua kilpailupuvun mallisesti.

Hiukset laitetaan siististi kiinni valmentajan ohjeiden mukaisesti. Korujen käyttö on ehdottomasti kielletty!

KILPAILUN AIKANA?

Kilpailun aikana voimistelijat ovat valmentajien kanssa. Vanhempien paikka on katsomossa, eikä vanhemmilla tai katsojilla ole lupaa tulla kilpailualueelle.

Vanhempi katselee ja kannustaa, valmentaja huolehtii ja ohjeistaa.

Pääsääntöisesti kilpailuiden aikana ei syödä eväitä, on tärkeää syödä ravitsevasti ennen kilpailutapahtumaa. Poikkeuksena sellaiset tapahtumat, joiden ennakkoon tiedetään venyvän usean tunnin mittaiseksi.

Eri lajeissa ja luokissa toimitaan hieman eri tavalla, mutta perusrunko toimii niin että ensin lämmitellään, sitten suoritetaan telinekokeilu jota seuraa kilpailusuoritukset, jossain välissä tehdään alkumarssi jossa voimistelijat esitellään yleensä seuroittain.

Laji/luokkakohtaiseen pisteytykseen voi tutustua Voimisteluliiton nettisivuilla tai pyytää omaa valmentajaa selventämään pisteiden tulkitsemista.

Tapahtuma päättyy palkintojen jakoon, johon osallistuminen on pakollista.