Vastuullinen toiminta

Pidetään huolta toisistamme!

Vastuullisuusohjelma


Voimisteluseura Fliku on Olympiakomiten tähtiseura lasten- ja nuorten urheilun osalta ja olemme aidosti sitoutuneet sekä Olympiakomitean että Voimisteluliiton vastuullisen liikunnan - ja urheilun toteutumiseen.

Valmentaminen on meille kasvatustyötä, jonka päämääränä on lapsen- ja nuoren itsetunnon vahvistaminen liikuntaharrastuksen kautta. Kaikki ohjaajamme ovat sitoutuneet noudattamaan seuran yhteistä valmennuslinjaa ja arvomaailmaa työssään.

Et Ole Yksin- Väestöliitto

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Autamme epäasiallisen käytöksen, häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään.

Voit soittaa tai chatata luottamuksellisesti palvelussa aikuisen kanssa. Älä jää yksin vaan uskalla hakea apua. 

Fliku on Tähtiseura!

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseuroissa. 

Tähtimerkki on urheiluseurojen yhteinen laatutunnus, joka viestii seuran laadukasta ja vastuullisesta toiminnasta. Tähtimerkin saavuttaneet seurat täyttävät Tähtiseura-ohjelman laatutekijät. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kehittämä laatuohjelma, joka tukee suomalaista urheiluseuratoimintaa ja sen elinvoimaa.

Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä. Tähtiseurat ovat toimintatavoiltaan moderneja, innovatiivisia ja vastuullisia toimijoita. Tähtiseuroissa yhteisöllisyys on toiminnan kulmakivi. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan. Lähes 600 seuraa - 45 eri lajista - omaa Tähtimerkin. Ennen Tähtimerkki-tunnusta seurat käyvät läpi Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polun, jonka päätteeksi seura auditoidaan. Auditoinnin jälkeen seuralle myönnetään Tähtimerkki-laatutunnus. Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polku on avoin kaikille urheiluseuroille. Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat yhdessä Tähtikuvion, jossa jokainen seura loistaa kirkkaana omalla tasollaan. Yhdessä Tähtiseurat edistävät laadukasta ja vastuullista urheiluseuratoimintaa suomalaisella seurakentällä.

Epäasialliseen käytökseen puuttuminen

Jos voimistelija/huoltaja/valmentaja kokee epäasiallista käytöstä toimitaan seuraavanlaisesti:

  1. Kaikki lähtee rohkeudesta kertoa! Kerro kokemuksistasi omalle huoltajalle, valmentajalle tai yhteydenottolomakkeen kautta seuralle joka ohjaa tapauksen käsittelyn oikealle taholle:
  2. Valmentajan työkalut
  3. Valmennuspäällikön työkalut
  4. Toiminnanjohtajat työkalut
  5. Hallituksen työkalut
  6. SUEK, Et Ole Yksin, Voimisteluliitto työkalut

Kerro rohkeasti kokemuksistasi! Käsittelemme asiaasi luottamuksella ja ohjaamme sen oikealle taholle käsittelyyn.