TUNTIKUVAUKSET

Temppujumppa 3-5 vuotiaille

Temppujumppa on perheen pienimpien oma liikunnallinen seikkailu jonka maskottina toimii suloinen pingviini.

Toiminnan tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä monipuolisesti voimistelun ja liikunnan avulla, sekä opettaa lapselle liikunnallisten taitojen lisäksi tärkeitä taitoja, kuten ryhmässä toimimista, toisten huomioimista ja kavereiden kannustamista.

Temppujumppa tarjoaa seikkailuja toinen toistaan mielenkiintoisemmissa maailmoissa viikoittaisen teeman mukaisesti, mielikuvitusta apuna käyttäen.

Temppisläisille jaetaan kauden ensimmäisillä kerroilla passi, johon pieni jumppari kerää tarran jokaiselta jumppakerralta johon on osallistunut. Temppujumpan kauden pituus on 16 harjoituskertaa ja ilmoittautuminen on voimassa yhden kauden kerrallaan.

Liikuntaryhmät 5-16 vuotiaille

Voimistelukouluryhmiä lapsille on tarjolla 5-vuotiaasta ylöspäin sekä tytöille että pojille Vuosaaren urheilutalolla ja Liikuntamyllyssä. Ryhmiä on tarjolla seuran jokaisesta lajista: Telinevoimistelusta , TeamGymistä sekä Trampoliinivoimistelusta.

Voimistelukoulussa harjoitellaan voimistelun perusteita monipuolisesti, innostaen ja kannustaen. Harjoituksissa korostuu ilo sekä oppimisen ja liikunnan riemu lasten ikä- ja taitotaso, sekä yksillöllinen kehitys huomioiden.

Kun tarpeeksi taitoja on kasassa lapsella on mahdollisuus siirtyä jatko- tai taitoryhmiin.

Voimistelukoulun kausi kestää 16 harjoituskertaa.

Jatkoryhmät

Jatkoryhmissä harjoitellaan 1-2 kertaa viikossa oman valinnan mukaisesti. Jatkoryhmiin voi siirtyä joko valmentajan suosituksesta tai jos oma motivaatio useampaan harjoituskertaan on korkealla!

Ennen jatkoryhmään siirtymistä voimistelija hallitsee seuraavia liikkeitä:

Kärrynpyörät molempiin suuntiin, käsillä seisonta 3 sekuntia, siltakaato eteen tai taaksepäin, spagaatti, kieppi ala-aisalla, 1 leuanveto, voltti trampoliinilta.

Taitoryhmät

Taitoryhmissä harjoitellaan 3 kertaa viikossa. Harjoittelu on tavoitteellista, vaikka vielä ei kilpailla.

Taitoryhmillä on vuodessa kaksi harjoituskautta:

Syyskausi: Elokuu- Joulukuu

Kevätkausi: Tammikuu- Kesäkuu

Ennen taitoryhmään siirtymistä tulee hallita seuraavat taidot:

Siltakaato eteen ja taaksepäin, puolivoltti, arabi-flikki, taaksevoltti vähintään trampoliinilla, eteenvoltti permannolla, spagaatit molempiin suuntiin.

FreeGym

Freegym on uudenlainen lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu, ja sitä voi harrastaa ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta yksin tai yhdessä.